Tiedote: Uusi palvelu lisää älyä rakennusprojekteihin

11.10.2016

FinnBuild-messuilla lanseerattava Toiste-palvelu tarjoaa suunnittelijoille, rakentajille ja kiinteistönomistajille yhteisen virtuaalisen työpöydän ja näkymän rakennusprojektiin. Toiste-verkkopalvelu ja siihen liittyvä mobiilisovellus sisältävät helppokäyttöiset työkalut mm. dokumentointiin, tiedon tallentamiseen ja uudelleen käyttämiseen. Myös rakennusprojektien johtaminen ja seuranta on tehty helpoksi.

Toiste on suunniteltu helpottamaan eri toimijoiden välistä yhteistyötä rakennusprojekteissa ja parantamaan tehokkuutta ja tyytyväisyyttä kiinteistö- ja rakennusalalla. Se palvelee koko rakentamisen arvoketjua. Toisteen tarjoaman yhteisen työpöydän ja tietovaraston avulla projektin kaikki osapuolet pysyvät ajan tasalla projektin tapahtumista. Lisäksi palvelussa on projektin eri osapuolille suunniteltuja omia työkaluja. Rakennuksella työt helpottuvat, kun kirjaukset, mittaukset ja työtilaukset tehdään mobiililaitteilla suoraan työmaalta ilman puhtaaksikirjoittamista. Dokumentointikin hoidetaan mobiililaitteilla. Kiinteistönomistajalle kertyy dokumentaatiosta arvokas tietopankki myöhemmin hyödynnettäväksi. Suunnittelijat saavat järjestelmästä mm. muutossuunnittelun lähtötiedot.

Toisteen on kehittänyt tamperelainen Adalia Civil Engineeringin.

-       Olen todella iloinen, että saamme tänään lanseerata Toisteen ensimmäisen version. Olemme kehittäneet palvelua tiiviissä yhteistyössä pilottiasiakkaidemme, mm. kattotarkastuksiin erikoistuneen RoofCheck Finlandin kanssa. Nyt voimme alkaa myydä Toistetta laajemmin. Samalla jatkamme asiakaslähtöistä kehitystyötä. Sekä kiinteistö- että rakennusalan toimijat hyötyvät Toisteesta merkittävästi, liiketoimintajohtaja Toni Teittinen sanoo.

Omakohtaiset kokemukset taustalla

-       Rakennus- ja kiinteistöalalla on valtavasti potentiaalia älykkään tiedonhallinnan saralla. Asioita kirjataan vielä moneen kertaan, versionhallinta puuttuu usein kokonaan ja tärkeät dokumentit hautautuvat sähköpostin uumeniin. Laatua ja kilpailuetua syntyy, kun oikea tieto on oikeaan aikaan oikeiden ihmisten saatavilla, Teittinen sanoo.

Toisteessa myös projektien johdettavuuteen on kiinnitetty erityistä huomiota; raporttien havainnollisen esitystavan ansiosta hankkeiden seuranta ja kriittisiin kohtiin tarttuminen on helppoa ja yleiskuvan projektin tilanteesta saa yhdellä silmäyksellä.

-       Missiomme on parantaa tuottavuutta ja tyytyväisyyttä kiinteistö- ja rakennusalalla. Näkemyksemme mukaan se onnistuu, kun kaikki osapuolet saadaan saman virtuaalisen työpöydän ääreen, kun työntekoa virtaviivaistetaan ja johdettavuutta parannetaan helppokäyttöisen sähköisen työkalun avulla, Teittinen summaa.  

 

Tervetuloa keskustelemaan tarkemmin FinnBuild-messuille 12.-14.10.2016 Toisteen osastolle 7d55. 

 

Lisätietoja:

Liiketoimintajohtaja Toni Teittinen

Adalia Civil Engineering

toni.teittinen@adalia.fi

Puh. 020 7340 044


www.toiste.fi


Toni Teittinen

Kirjoittaja on Adalia Civil Enginereringin liiketoiminatajohtaja, jolla on vuosien kaytännön kokemus rakennusprojekteista ja palava kinnostus alan kehittämiseen.